Poslanci PSK schválili pre sociálnu oblasť príspevky v sume 216.585 eur

14.02.2012 Prešov

Prešov 14. februára (TASR) - Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) odobrilo počas svojho dnešného zasadnutia výšku príspevkov, ktoré poskytne vyšší územný celok v roku 2012 štyrom subjektom poskytujúcim sociálne služby. Výška schválenej finančnej pomoci predstavuje sumu 216.585 eur.
\"Vyšší územný celok zabezpečuje tvorbu a plnenie sociálnych programov a zároveň vytvára podmienky na vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately v prospech detí, rodín, plnoletých fyzických osôb a mladých dospelých, ktorí sa nachádzajú v krízových situáciách. Zaoberá sa aj organizovaním resocializačných programov,\" uvádza sa v dôvodovej správe k schválenému uzneseniu.
Suma 216.585 eur určená pre štyri subjekty v roku 2012 je totožná s tou, ktorú schválili krajskí poslanci pre jednotlivých prijímateľov pomoci vlani. O podporu z rozpočtu PSK mohli požiadať akreditované subjekty, obce, ako aj právnické a fyzické osoby vyšší územný celok na základe podanej žiadosti, a to do 31. júla 2011.
Gréckokatolícka charita Prešov získa v nadväznosti na starostlivosť o 21 zverencov resocializačného strediska a činnosť jeho pracovníkov 121.155 eur. Inštitútu Krista Veľkňaza Žakovce, ktorý sa stará prostredníctvom svojich zamestnancov o 15 ľudí umiestnených v jeho dvoch resocializačných strediskách, schválili krajskí poslanci 74.685 eur. Mesto Prešov môže rátať podobne ako aj v minulom roku s finančnou pomocou vo výške 4149 eur určenou na činnosť sociálneho pracovníka s polovičným úväzkom. Posledným prijímateľom príspevku je občianske združenie Návrat, ktoré podporí vyšší územný celok sumou 16.596 eur.
 

Vyberte región

mark